Pogoji poslovanja 

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S trgovino agorashop.si (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje Kazjansko events d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). 

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

● identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra) 

● kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov) 

● bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) 

● dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku) 

● pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 

● vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave) 

● način plačila in dostave
● časovno veljavnost ponudbe
● rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg 

● tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

Odstop od pogodbe in vračilo blaga 

Kupec ima pravico, da skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov, zlasti členov 46c in 43č, v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupljeno blago vrne v 45 dneh brez kakršnekoli odškodnine, vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga na kontaktni e-mail info@ekozarcek.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. 

Reklamacije 

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako. 

Vrnjeno ali reklamirano blago mora biti vrnjeno zapakirano v originalni embalaži brez vidnih znakov uporabe. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa ter številko vašega transakcijskega računa, kamor vam bomo povrnili kupnino. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti podjetju Ekozarcek d.o.o. v 8 dneh po prevzemu blaga. V primeru vračila iz razloga reklamacije mora kupec vrniti najkasneje v 30 dneh po odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30 dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. 

Naročila 

Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00. Izdelki so v večini primerov poslani v 24 urah od prejema naročila, tako da jih lahko pričakujete naslednji delovni dan. Pri veliki količini paketov, previdoma v predprazničnem času, se lahko dostava podaljša za nekaj dni, vendar ne več kot 5 dni. 

Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 7 delovnih dni (dan oddaje + 7 dni). Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana najhitreje prvi naslednji delovni dan. 

Izdelkov, ki so označeni z »Razprodano«, ni mogoče naročiti. Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti slučajno ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Opravičujemo se zaradi nevšečnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči. 

 

Dostava 

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS d.o.o., Pošta slovenij in naš pogodbeni partner. Kupec krije poštnino navedeno v postopku nakupa. Pridržujemo si pravico do izbire druge dostavne službe. 

V primeru stroška dostave, se ta izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga boste prejeli skupaj z naročenimi izdelki. 

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije. 

Cene in 

veljavnost ponudbe 

Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila. Cene vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Način plačila je z gotovino ob prevzemu ali pa z bačno kartico. Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. 

Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roku dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 

Kuponi za popust 

Ob naročilu lahko kupec vnese promocijski kupon, zaradi katerega se zniža vrednost artikla in s tem tudi skupna vrednost naročila. 

Določeni artikli imajo določen maksimalni popust; za njih velja, da se ob vnosu promocijskega kupona, katerega vrednost presega maksimalen popust artikla, na tak artikel obračuna manjši popust. Tabela s tako omejenimi artikli je navedena v spodnjem okvirju. 

Naročeni izdelki bodo v večini primerov odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh ali še isti dan, če je naročilo opravljeno do 11. ure. 

Reklamacije in vračila blaga 

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah nam lahko pišete na info@ekozarcek.si 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. 

Izdelek pošljete skupaj z vašimi kontaktnimi podatki in številko vašega TRR računa na naslov: ekozarcek d.o.o. Gozdna pot 10a
1370 logatec 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. 

Postopek nakupa 

Nakup na vseh spletnih straneh podjetja spletna trgovina, Kazjansko events d.o.o. izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo. 

● Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate. 

● Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave. 

● Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. agorashop.si ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko, objavljeno na spletni strani. 

● Odpošiljanje: Kazjansko events d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja. 

Spreminjanje naročila 

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail: info@ekozarcek.si pa pošlje zahtevek za preklic naročila. 

Varnost in varovanje osebnih podatkov 

Vaše podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje izdelkov, če je to potrebno. Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali podjetjem. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt. 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. 

Kadarkoli lahko zahtevate izbris ali spremembo vseh vaših podatkov - kontaktirajte nas na e-mail: info@ekozarcek.si 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb. 

Varstvo otrok 

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. 

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke. 

Odveza odgovornosti 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Pravica do obveščanja 

Imate pravico do neplačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@ekozarcek.si ali nam pošljite zahtevek po pošti. 

Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti na dogovorjeni poslovalnici vsaj 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti na več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov. 

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo. 

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz! 

Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@agorashop.si. Ponudnik bo v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Podjetje 

Ekozarcek d.o.o. Gozdna pot 10a, 1370 Logatec Slovenija